Når tiden ikke slår til og pengene fosser ud…

Tid og pengeHar du prøvet det? At være med på et projekt, der tilsyneladende aldrig ender? Et projekt, hvor I bliver ved med at mødes, og der tilsyneladende ikke sker ret meget fremdrift. Et projekt, hvor du har mistet overblikket og ikke rigtig er med på, hvor i er på vej hen?

Det er så frustrerende at sidde til det ene møde efter det andet og se, hvordan ingen tilsyneladende er enige om retningen på projektet. Og hvor nogen tilsyneladende kun har en dagsorden, der går ud på at høre sig selv tale.

Det er også frustrerende at høre om budgetoverskridelser og tidsfrister, der alligevel ikke holdt.

Men hvad gør man så?

Ja, man kan jo starte med at tegne et kort over projektet. Tegne de faser ind, der skal være med og tegne de personer på, der er ansvarlige for de enkelte faser.

Derefter kan man tegne en tidslinje, der angiver hvad, der skal være færdig hvornår – og hvem der skal sørge for, at det er færdigt.

Med disse to tegninger som udgangspunkt, er er lavet en visuel ramme for projektet. Alle har et overblik og kan se, hvem der gør hvad, hvornår. Tegningerne kan være meget overordnede eller meget detaljerede alt efter hvor meget der er planlagt på projektet. De kan også udvides og ændres, som projektet skrider frem. Men deres fornemste opgave er, at give et overblik over projektet, som det ser ud lige nu, så alle taler ud fra det samme.

Og så er det meget nemmere at holde styr på projektet og spare både tid og penge!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s